mandag 23. mars 2009

Reklametekster

Oppgave 2














Dette er en reklame for Bed Head, hårprodukter.
Reklameteksten er designet av Elisabeth Dybing, og inneholder tre forskjellige produkter fra Bed Head. Teksten skal selge disse produktene, og målgruppen er gutter/menn.

Reklamen er oppbygget av både tekst og bilde. Halvparten av reklamen består av et stort bilde av en ung mann i ca 20 - årene.
Han er kanskje den første man legger merke til ved reklamen fordi han lyser opp hele bildet. Her er det blitt brukt lys og skygge som fremhever personen. Han er kult stylet på håret, som passer bra til produktet som skal selges. Blikket hans er festet mot produktene slik at man blir mer fristet til å kjøpe dem. Fargvalget er bra og det ser veldig friskt ut. Den blågrønne fargen står i stil med produktene. Den hvite skriften kommer godt frem på den mørke bakgrunnen(kontrast).

Teksten er satt sammen på en veldig bra og lur måte. Først reklamerer de for Bad Head Manipulator Shampoo, så
Bad Head Manipulator conditioner(balsam), som er forsettelsen til sjampen, og til slutt tar de med Bad Head Manipulator(wax). På denne måten lokker det kjøperne til å kjøpe alle tre produktene. Man tenker kanskje at det er nødvendig å bruke alle for å bli like kul på håret som han på bildet. Det står at balsamen maksimerer effekten av sjampoen og gjør håret ditt friskt, slik at det er klar for å styles. Da får man som oftes lyst til å kjøpe alle tre produktene i den samme serien. Det står bare positive ting, både om shampoen, balsamen og waxen.

Jeg synes at det er en bra reklame fordi det hele ser ut til å være nøye gjennomtenkt. Reklamen er veldig oversiktlig og ikke minst, den ser lokkende og "fresh" ut.

Ingen kommentarer: