mandag 23. mars 2009

Tegneserie

Pondus


Pondus er en norsk tegneserie som er tegnet og skrevet av Frode Overli. Det handler om Pondus som spiller fotballkamp. Han får et innlegg der han prøver å hedde i mål, men tryner rett i søla. På siden står det to jenter, som fniser og ler av han, dette dreier seg altså om humor.

Det begynner med at Pondus kommer løpende mot mål og roper "legg inn, Finn". Finn skyter ballen mot Pondus slik at han bare kan skåre rett i mål, men idet han stuper mot ballen, klarer han å bomme. Det ender med at Pondus ligger med hodet ned i søla. Pondus synes dette er utrolig pinlig, og vil bare grave seg ned i jorden. Situasjonen blir ikke særlig mye bedre når det står to jenter over gjerdet å ser på han. De kommenterer headingen hans og synes dette er veldig morsomt, Pondus blir selvfølgelig kjempe flau, han vil bare forsvinne vekk! Pondus kunne blitt en helt, men istedet dreit han seg ut og ble latterligjort.
Pondus blir nærmere karakterisert som ei "kløne". Som sagt endte det hele med en utrolig pinlig situasjon. Høydepunktet kunne vært dersom han hadde scoret mål, men han gjorde altså ikke det. Man opplever et vendepunkt der han tryner rett i bakken, dette var langt i fra planen til Pondus.

Tegneserien er bygget opp av seks ruter. Alle rutene er i grunnen nokså like, men det er små endringer som gjør at handlingen går fremover. Bildeutsnittet og bildevinklene som er brukt er heller ikke så varierte. For det meste ser man handlingen i normalperspektiv og froskeperspektiv. Froskeperspektiv er blant annet blitt bruke i den første og andre reuten der Pondus blir hovedpersonen, det er han som er i sentrum. Dette ser man også fordi han er fremt på alle bildene. Det fleste bildene er halvnære. Man får en følelse av at bildene er i bevegelse, spesielt i de tre første rutene der han springer i full fart og tryner, og fotballen som nærmer seg. Det er også "lyd" med i ruten der han tryner, man hører den ikke, men man leser den(scwatt!) Pondus sine tanker kan man lese i tenkeboblene(med rundingene). Det er også brukt noen få snakkebobler. Handlingen forstår man når man ser på bildene.

1 kommentar:

Aleks blogg sa...

Det er sønnen Påsan. Ikke pondus